Rövidítsd le a bútorkeresést a Biano keresőjével!
top of page
Keresés
  • Szerző képeBlanka Győri

Rövidítsd le a bútorkeresést a Biano keresőjével!

Nemrég felfedeztem egy nagyon hasznos eszközt, amivel jóval rövidebb idő alatt találtam rá a családomnak megfelelő bútorra. A következőkben leírom, milyen előnyeit tudod kihasználni, ha Te is kipróbálod.


Néhány hónapja – a kétévesem rendszeresen felmászott rá, így nem csoda - végleg megadta magát a JYSK-ben vásárolt teljesen minimál, rácsos cipőállványunk (igen, biztosan tudod, melyikre gondolok), ezért nekiálltam a neten cipősszekrényt keresgélni.

Tudtam, hogy pontosan 120 cm széles, maximum 90 cm magas, és 30 cm mély lehet a szekrény, mert az előszobának nevezett folyosókezdeményünk éppen ekkorát tesz lehetővé.


Mivel a cipőhelyzet (a padlón MINDENÜTT az adott évszaknak megfelelő cipők – Gyerek 1: tavaszi ovis, tavaszi játszós, gumicsizma – Gyerek 2: tavaszi bölcsis, tavaszi játszós, gumicsizma, Anya: tavaszi normál-szép, tavaszi túrázós-kerti-ügyintézős, Apa: tavaszi sport utcai, kerti játszós 1, kerti játszós 2, túrázós) kezdett konrollálhatatlan lenni, ezért szerettem volna kimaxolni a rendelkezésre álló helyet. Emellett midenképp zárt szekrényt akartam, ahol nem olyan nagy a kísértés, hogy a kisebbik fiam minden unalmas percében lepakolja és felpróbálja szép sorban a kedvenc cipőit, és végigtrappoljon vele a tiszta (haha) házon.



A google-ben kezdtem keresni, mert mindenképp nagyobb kínálatot akartam látni, mint a közeli JYSK-ben fellelhető néhány cipős szekrény, és szerettem volna, ha egy webshopból házhoz is szállítják majd a bútort.


Ekkor találtam a Biano.hu-t,

ami nem egy bútorbolt, hanem egy gyűjtőkatalógus, tulajdonképpen linkgyűjtemény, egy eléggé felhasználóbarát keresővel. Erről szeretnék kicsit részletesebben írni, hogy ti is megspóroljátok azt az időt, amit egy nehezebben szűrhető másik oldalon töltenétek el, bútorokat keresgélve.


Cipősszekrényre keresve több meglepetés is ért:


Eddig is láttam már olyan bútorwebshopot, ahol a bútor anyagára, árára vagy színére lehetett szűrni.

De itt még azokat a szekrényeket is külön kilistázhattam, amiknek volt pad része is (ez ugye mostanság gyakori a cipősszekrényeknél), hogy milyen a stílusa, és hogy polcos, billenős, vagy fiókos a kialakítása. Így a rám jellemző több napos megfeszített kutatómunkát sikerült kb. 1 napra lerövidítenem, és hamarosan választottam egy olyan cipősszekrényt, ahol végre minden, az adott évszakban használatos cipőnk elfér. Azóta ezerszer jobban elférnek a cipők, már csak abban lehetne kicsit fejlődni, hogy mindig mindent be is rakjunk a helyére..😊 A képen az első volt egyébként a választott darab:



A Biano szűrői témakörönként változnak.


Az órák között pl. külön listázhatók az ébresztőórák és a faliórák, válaszhatunk, hogy az analóg, vagy a digitalis órákat szeretnénk látni, de gyártó és szín alapján is szűrhetünk itt is.


Külön pont jár érte, hogy van egy külön szűrő, amivel az ÖKO (energiát, és a vásárlók pénzét megtakarító, vagy környezetbarátabb viselkedést elősegítő), és fenntarthatóbb anyagú (hosszú életű és könnyen újrahasznosítható, pl. len, gyapjú, kender, tömörfa) termékeket is kilistázhatjuk bármely kategórián belül.


A lámpák között például az nagyon hasznos, hogy lehet szűrni például arra, hogy melyek a dimmelhető (állítható fényerősségű) lámpák, vagy melyek azok, amik távirányítóval kezelhetők.


Nagyon tetszik, hogy a gyermekágyak között pedig külön szűrhetők a leesésgátlóval rendelkező ágyak.


Egy fejlesztendő dolog jutott eszembe: még jobb lenne, ha a temékekre méret szerint is lehetne szűrni, de ezzel együtt sem láttam még ilyen részletes keresőmotort lakberendezés témában.


Keresés fénykép alapján


Még egy különlegessége van a Bianonak: Fényképet is feltölthetünk a nekünk tetsző bútorról, kiegészítőről, és a mesterséges intelligencia megmutatja nekünk a hozzá hasonló kinézetű termékeket.



Ezeket a találatokat például egy Pinterestről lementett lámpa fotó alapján találtam. Látszik, hogy állólámpának hitte az asztali lámpát, viszont rá is kérdez, hogy listázza-e inkább a képhez hasonló asztali lámpákat? Szerintem ez egy szuper funkció, tisztára egy jövőbeli sci-fiben érzem magam.


Árösszehasonlítás

A Bianonak az is előnye, hogy ha ugyanazt a terméket több webshopban is árulják, akkor a Biano terméklistájából könnyen ki tudod szűrni, hol a legolcsóbb ugyanaz a dolog.


Ezen kívül ha rákattintasz egy olyan bútorra, ami tetszik, a Biano rögtön ajánl néhány hasonló terméket, ami szintén érdekelhet téged. Szerintem ez is sokszor jól jöhet.




Összességében a Biano.hu-t mindenkinek ajánlom, aki gyorsabban szeretné online megtalálni valamelyik otthoni kiegészítőjét vagy bútorát, különösen, ha már van egy fotója pl. Pinterestről, vagy egy blogról lementve, amin a vágyott termék látható.


Ha tetszett a cikk, és szeretnél további hasznos tippeket olvasni, akkor kövess az Instagramon!



201 megtekintés0 hozzászólás

Ha szeretnéd ingyenesen letölteni 3, családoknak szóló, szakszerűen megtervezett AMERIKAI KONYHÁS NAPPALI  terveit, akkor kattints a képre!

Amerikai konyhás nappali tervek kisgyermekeseknek
bottom of page